Om foreningen/ formål

Om foreningen


Landsforeningen Mistet Barn (før Forældreforeningen - VI HAR MISTET ET BARN) blev oprettet i 1985 på initiativ af et forældrepar, som kort forinden selv havde mistet et barn. Ved den sorg, der fulgte efter dette tab, oplevede de begge et stort behov for at dele sorgen med andre i lignende situation.


De stiftede derfor Forældreforeningen sammen med andre forældre, som de var kommet i forbindelse med via pressen. Der blev afholdt generalforsamling og valgt en bestyrelse bestående af andre forældre, der havde mistet et barn.


I dag er foreningen landsdækkende og har over 750 medlemmer og støttemedlemmer. 


Formål


Arbejdet i foreningen er bygget op omkring frivillige og ulønnede kontaktpersoner. Kontaktpersoner er familier, der selv har mistet et barn, men som har gennemlevet deres værste smerte og sorg, og som har det fornødne overskud til at hjælpe nyramte forældre i sorg bl.a. ved at tilbyde sorggruppe eller samtaler med forældrene. Ligeledes er det vigtigt, at forældre i sorg oplever, at de ikke er de eneste, der oplever den tunge sorg, det er at miste et barn. Og at man som forældre igen kan komme til at fungere nogenlunde som normale mennesker.


Foreningen udøver oplysende virksomhed både inden for foreningen og udadtil til relevante faggrupper og myndigheder.


Ligeledes har foreningen en del henvendelser fra hospitaler, politi, socialrådgivere og socialpædagoger m.m., ligesom der er mange henvendelser fra studerende og andre, der ønsker oplysning og information om det at miste et barn til brug i deres daglige arbejde.

POST-ADRESSE

Forældreforeningen - Vi har mistet et barn

(Landsforeningen Mistet Barn)

c/o Øernes Revision

Næstvedvej 2

4760 Vordingborg
kasserer@mistetbarn.dk (Kasserer)


CVR-nr. 33523696

Nykredit: reg. 5492 konto 7032980


KONTAKT OS

Koordinator 

koordinator@mistetbarn.dk

Tlf.: +45 6169 7871

Formand
Julie Hildebrandt-Hæsum Bender

julie@mistetbarn.dk

Tlf.: +45 2560 7076

FØLG OS

Åben facebookside

Lukket facebook-gruppe for medlemmer

© Copyright. All Rights Reserved. Læs privatlivspolitik her